Fogyás, minden a fejben d?l el- iliveinstyle.com Roland Sarkadi Magazin, Modellügynökség

A fogyás, minden a fejben dől el

Ha túlsúlyos vagy és még mindig nem sikerült leadnod a felesleges kilóidat, talán csak 1 dolgot kell megértened.

Már biztos te is hallottál az érzések és a gondolatok teremtő erejéről. Hogy sikereket érhetsz el általa a szerelemben, mindennapjaidban, anyagi helyzetedben és még az egészségeden is javíthatsz. Igen, ezek az Élet minden területére kihatnak, és a diéta sem jelent kivételt.

Nézzük a helyzetet lépésről lépésre. Szóval, realizáltad, hogy van felesleges zsír rajtad, ami nem csak esztétikai probléma, hanem káros hatást is gyakorol egészségedre, az alacsony önértékelésedről nem is beszélve. Mit teszel? Pánikszerűen elkezded kontrollálni azt, hogy mit teszel a szádba, és órákat küzdesz a testedzéssel, amivel úgy vagy, hogy inkább túllennél rajta, lélekben nem is vagy ott és csak szenvedsz. Vagy ha már rutinos diétázó vagy, akkor már valahol mélyen el se tudod azt hinni, hogy egyszer beleférsz a konfekcióméretbe.

Elmondom neked, minden a hozzáállásodon múlik. Gondolj bele. Ha kínszenvedéssel csinálod, nem élvezed tested átalakulásának folyamatát, minél gyorsabban a kívánt célhoz akarsz jutni, és a tested jelenlegi állapotát minél inkább magad mögött akarod hagyni, amikor aggódva és türelmetlenül táplálkozol, bosszankodsz, hogy megint edzeni kell menned, szerinted eléred valamikor is a célodat? Ha ilyen a hozzáállásod, tarthatod te az 1000 kalóriás diétát is, semmilyen változást nem fogsz tapasztalni, vagy ha igen, akkor sem fog sokáig tartani, újra a kiindulóponton landolsz.

Abraham Hicks nagyon jól megfogalmazta: You cannot have a happy ending with an unhappy journey.

Csinálhatod másképpen is. Meg kell nyugtatnod magad és elfogadnod a tested jelenlegi állapotát. Szeretned kell így is, nem csak akkor, amikor már rendelkezel az álom-alakoddal. Te juttattad a tested ebbe az állapotba, ugyanúgy a te feladatod a folyamatot visszafordítani. Egy tested van, ha ez tönkreteszed, ebből nem fogsz újat kapni. Gondolj bele…a tested már jelzett neked, hogy nem jó neki az az életmód, amit folytatsz. Ebben a testben élsz, tiszteld meg annyira, hogy életadó táplálékkal látod el és folyamatosan karbantartod. Tudod, ép testben ép lélek…

Ez persze nem azt jelenti, hogy néha-néha nem engedheted el magad, például hétvégén a kalóriák és szénhidrátok számolgatása nélkül ebédelsz egy jót a családoddal, vagy egy buli alkalmával kicsit többet iszol, vagy rágyújtasz. Ha tényleg lelkiismeretesen foglalkozol a testeddel, akkor ezek az alkalmak nem fognak benned bűntudatot kelteni.

Tiszteld meg az ételt. Minden falatot úgy nyelj le, hogy tudod, építi majd a tested, javadra válik és hozzásegít a kívánt testsúly eléréséhez. Az is mindegy, melyik diétát követed. Azt tartsd, amiről úgy vélekedsz, hogy a leghatékonyabb számodra. A fontos: tarts mértéket és szeresd a tested. Mert ha szereted a tested, akkor a sokkal inkább ösztönzöd magad arra, hogy ápold azt, kívülről és belülről egyaránt.

Ami az én tanácsom: állj ehhez az egészen lazán. Felejtsd el az erőlködést és az erőfeszítéseket. Amint erőfeszítéseket teszel, blokkokat alakítasz ki magadban, görcsölsz és ráerősítesz a nem kívánt dologra és így nem fogsz tudni megszabadulni tőle. (ez amúgy az Életed bármely területén igaz). Csak lazán. Ne is törődj az idővel, csak érezd jól magad közben és ne egy kötelességként éld meg, hanem egy lehetőségként. Légy laza, magabiztos és már most táplálj pozitív érzéseket tested iránt. Meg fogja hálálni. Mert kívülről csak az jöhet, ami belül már létezik.

E.A

Vélemény, hozzászólás?