iliveinstyle.com magazin; Pongrácz Adél; Sarkadi Roland; idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése; Széchenyi terv; Magyarország; Roland Sarkadi fotó

Támogatott képzések -TÁMOP 2.1.2, új Széchenyi terv

A TÁMOP 2.1.2. projekt keretében élő idegen nyelv és informatikai képzésekben lehet részt venni. A támogatás a 2012. december 1-jétől induló és 2014. augusztus 31-éig befejezett képzéseken részvevő magánszemélyeknek adható. A projekt alapvető célja a felnőtt lakosság gazdasági versenyképességének növelése, valamint munkaerő piaci, elhelyezkedési esélyeinek növelése.

A TÁMOP 2.1.2. projekt keretében részt vehet idegen nyelvi és informatikai képzésen minden 18. életévét betöltött felnőtt, aki nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói vagy hallgatói jogviszonyban. Ez alól kivételt képeznek a költségtérítéses képzésben résztvevők. A projekt keretében elnyerhető támogatás maximális összege 90. 000 Ft. Minden képzésben résztvevő személy önrész befizetésével járul hozzá képzésének díjához. Az önrész mértéke a hátrányos helyzetű településeken élők esetében a képzési díj összegének minimum 2%-a, minden más esetben minimum 5%-a. A képzésben résztvevők a jelen képzési program megvalósításával egyidejűleg nem vehetnek részt más hazai és/vagy európai uniós forrásból támogatott idegen nyelvi és/vagy informatikai képzésben. Első lépésként a tudasosajovod.hu nevű weboldalon kell regisztrálni. Ezt követően, amennyiben megfelelnek a támogatási feltételeknek, jelentkezhetnek a honlapon található képzésekre.

A támogatás további feltételeiről itt tájékozódhat: http://www.tudasodajovod.hu/web/guest/a-tamogatasrol.

– Idegen nyelvi képzés
– Informatikai képzés
– akár 98% támogatás

iliveinstyle-magazin-pongracz-adel-kepzesek_szechenyi-terv

Vélemény, hozzászólás?