www.iliveinstyle.com magazin, The World's End - Világvége britt módra - Sarkadi Roland filmkritika, http://rolandsarkadi.com

The World’s End – Világvége britt módra – filmkritika

Amikor több évtized után 5 jóbarátból, az egyik megpróbálja összeszedni a gyerekkori barátokat, visszatérni a régi városba, lenyomni és befejezni az anno elkezdett kocsma túrát az angol szűlővároskájukban. Aztán jönnek az idegenek  egy kocsma filmben (The World’s End).

Vígjáték, angol humorral és egy csipet Sci-Fi -al.  Csodálkoztok? Én is! The World’s End, magyar címmel Világvége britt módra tükrözi a Britt módit.

iliveinstyle-magazin-roland-sarkadi-filmkritika_the-worlds-end08

Ahogy lenni szokott… Első pillanatban feltűnik Piers Brosnan (James Bond), Martin Freeman (Dr. John Wattson a Sherlock Holmes -ból), stb, és természetesen Simon Pegg, Garry King szerepében (akit a Star Trek és Star Wars-lent bővebb egy lista- filmekből ismerhettek). Az író Edgar Wright, aki Tintin kalandjai (ő volt az író, Steven Spielberg pedig a rendező), Vaskabátok (rendező/író) és Haláli Hullák Hajnala (rendező/író) filmek munkáiban is javunkra volt. Szereplők, író, rendező, minden a helyén van.

A kezdésnél elmesélik a régi sztorikat, egy szokványos filmnek indul. Minden barát igent mond az útra, előjön a régi szerelem és egy idő után minden megváltozik. Emberekből robotok! De az alkohol segít…nekik a szájukból világító és szemükből sugarat lövöldöző, közös tudat által irányított robotokkal szemben.

Simon Pegg -nek nem az első világvége típusú filmje, ott volt 2004-ben a Haláli Hullák Hajnala (Shaun of the Dead) zombi film angol módra az ő főszereplésével és ugyanúgy Edgar Wright rendezésével. Igaz nem egy Supeman vagy Batman típusú szerep kiosztás, de ennyi tapasztalat után egy ivós filmből is kihozza a legtöbbet amit lehet, nevetéstől a hasfalunk megedzve. (Simon Pegg további filmjei: Mission: Impossible – Fantom protokoll, Star Trek Sötétségben, Star Trek, A Fantastic Fear of Everything, Tintin kalandjai)

Nem akarom lelőni a poént, de egy szimpla “kocsma túra” filmből így kihoztak egy Vígjáték/Sci-Fi filmet, ott le a kalappal.

IMDB: 7.6 pont
Kategóriák: Sci-Fi, Akció, Vígjátek
Rendező: Edgar Wright
Író: Edgar Wright, Simon Pegg

Szereplők:
Eddie Marsan, Angie Wallis, Jenny Bede, Paddy Considine, David Bradley, Charlotte Reidie, Francesca Reidie, Flora Slorach, Richard Hadfield, Rose Reynolds, Samantha White, Sophie Evans, Luke Bromley, James Tarpey, Jasper Levine, Zachary Bailess, Thomas Law, Paul Bentall, Richard Graham, Alice Lowe, Rafe Spall, Leo Thompson, Steve Oram, Julia Deakin

Kedves nagy- és kis- gyerekek, az online film nézés nem szép dolog!

Vélemény, hozzászólás?