Defiance, Az ellenállás városa sorozat, kritika Roland Sarkadi, iliveinstyle.com magazinhttp://www.iliveinstyle.com/media/

Defiance, Az ellenállás városa sorozat, kritika

Defiance, az Emmy-díjra jelölt sci-fi sorozat. A Syfy gyermeke. Magyarországon kicsit rosszul lefordított “Az ellenásás városa” címmel.

Sci-fi számomra egy kedvelt műfaj, de valahogy nem volt kedvem rávenni magam. És amikor rávettem, meglepődtem. Sokszor láttam Xbox SyFy alkalmazásban és iTunes online sorozatok között a SyFy, Defiance műsorát. Ezek mellett egy online multi játék is készült belőle. A magyarországi megjlenést pedig a Viasat -nak köszönhetjük, akik egyre erősebb felhozatallal próbálják kiszolgálni a pihenésre szánt időnket.

Egész jó sorozat,

A sorozat egy alternatív jövőt vázol fel, amikor idegen lények megtámadják a földet, és terraformálják. Viszont egy mi se ültünk tétlenül. A reális kezdés a háború után zajlik. Főhőseink Nolan (Grant Bowler) és az örökbe fogadott földönkívüli(irathien) lánya Irisa (Stephanie Leonidas), aki “szereti az éles fegyvereket” történetét láthatjuk,ami később egy egész város történetével és a földön zajlott eseményekkel egybe olvad, de különböző szálakon. Mindig kiderülnek újabb és újabb dolgok a néző számára, a történet és a “miért vannak itt”szempontjából. Ezek mellett az első évad végére kiderül pár “baki” a mesében, amit az embereknek adtak be, többet nem is mondok, semmi spoiler.

 

 

 

A Csillagkapu –val (Stargate) ellentétben (pedig azt is szeretem) itt nem ért mindenki angolul, megpróbáltak logikus szempontból több különböző nyelvet kreálni a drága földön kívüli barátainknak. De ne féljetek, mindenki érteni fogja, feliratozzák. :)

Akció keverve a  sci-fi-vel, drámai elemekkel, a politikai színteréig.
Nem egy The Sopranos, vagy Battlestar Galactika. Ez könnyed, laza, tele hightech kütyükkel, de mégis értékelhető alkotás, ami végre nem másik bolygón játszódik, hanem az emberek “közeljövő” szerű kitalált alternatív helyzetét próbálja feldolgozni, “mi lenne ha?” alapon.  Az egész család számára élvezhető sorozat.

Személy szerint Angol verziót néztem, még mielőtt a magyar verzió megszületett, de ahogy pár reklám foszlányt elcsíptem, a Viasat 6 úgy promózza, hogy “Magyarországon nálunk először”. Szóval a szinkron szerelmeseinek nem kell félniük

Nagyon meglepődtem a minőségén, első évaddal végeztem, de várom a következőket.

iTunes 1.évad:
https://itunes.apple.com/us/tv-season/defiance-season-1/id616922232

IMDB: 6.7 pont
Kategóriák: Sci-Fi, Akció, Dráma
Év: 2013

Rendező: Michael Nankin
Író: Anupam Nigam, Michael Taylor, Kevin Murphy, Rockne S. O’Bannon
Szereplők: Brittany Allen, Justin Rain, Jessica Nichols, Nicole Munoz, Jaime Murray, Stephanie Leonidas, Trenna Keating, Tony Curran, Grant Bowler, Julie Benz, Dewshane Williams

Vélemény, hozzászólás?